Over ons

Oryx Projects is een Belgische projectontwikkelaar gespecialiseerd in het (her)ontwikkelen van complexe maar strategisch gelegen sites in stedelijke gebieden.

Continu in ontwikkeling

De naam ‘Oryx’ (Grieks voor ‘graven’) is ontleend aan een elegante, krachtige en intelligente Afrikaanse antilopensoort die er met een enorm aanpassingsvermogen in slaagt om de extreme omstandigheden van de woestijn te overleven. Een metafoor voor de continu veranderende wereld van de projectontwikkeling, onze biotoop.

Deel van Square Group

Oryx Projects werd opgericht vanuit Square Group, een groeiende bouwgroep met een passie voor stedelijke ontwikkeling, herwaardering van industriële sites en kwalitatief vastgoed. De gecumuleerde kennis in de groep op vlak van grondsanering, duurzame bouwmaterialen en het opvolgen van complexe infrastructuurwerken vormde de ideale basis voor de toekomstgerichte projectontwikkeling waar we vandaag voor staan.

Naar de Square Group website

Vastgoedprojecten

Onze missie en visie

Oryx Projects ontwikkelt deskundig en efficiënt vastgoedprojecten op stedelijke toplocaties die een meerwaarde bieden voor de gebruikers en hun omgeving. Wij geloven heel sterk in de toekomst en verstedelijking met een steeds stijgende vraag naar kwalitatieve en duurzame woningen. We kiezen dan ook bewust voor strategisch gelegen projecten in de stad. Veelal gaat dit over herbestemming van oudere woon- en industriële sites. Onze projecten worden duurzaam en toekomstgericht uitgewerkt. Door onze efficiënte en klantgerichte werking zorgen we dat dit niet ten koste gaat van betaalbaarheid, kwaliteit of comfort.

Ons traject

Een passie voor stedelijke ontwikkeling en opwaardering van verontreinigde sites lag in 2007 aan de bakermat van Oryx Projects. De gecummuleerde kennis rond saneren, infrastructuurwerken en duurzame bouwmaterialen die in het moederbedrijf Square Group was opgebouwd, vormde de ideale fundering voor de toekomstgerichte projectontwikkeling waar Oryx vandaag voor staat. Ondertussen staan we reeds meer dan 15 jaar garant voor projecten waar duurzaamheid centraal staat.

Ontdek hier ons traject

We care

Als onderdeel van Square Group dragen we zorg voor onze mensen en voor de omgeving waarin we werken. In ons kwaliteits- en duurzaamheidstreven gaan we altijd the extra mile. Daarnaast onderscheiden we ons nog meer als verantwoordelijke bouwpartner dankzij een circulair groepsmodel. Zo slagen we er pas echt in duurzame waardecreatie te realiseren.

Lees meer