Onze geschiedenis

Square group heeft sinds de oprichting in 1975 een mooi traject afgelegd en bouwt binnen Square Group nog steeds verder aan de weg. Benieuwd waar onze roots liggen en in welke richting we vandaag evolueren? 

1975 

Oprichting Aclagro

Aclagro werd in 1975 opgericht door Aimé Claeys die vooral actief was in grondwerken. Vandaar ook de naam Aimé CLAeys GROndwerken. Aclagro groeide snel en breidde zijn activiteiten stelselmatig verder uit. 

1999

Oprichting ARW 

Aclagro voorzag de nood aan een oplossing voor de toenemende afvalstromen uit de bouw. Aan de Ringvaartweg in Wondelgem werd een eerste site gebouwd met vaste breker en mengcentrale. 

2001

Eerste TOP 

Met de opstart van de eerste tijdelijke opslagplaats voor grond (TOP) op de site van Aclagro in Wondelgem, breidt het dienstenpakket verder uit en evolueert het aannemingsbedrijf steeds meer naar een totaalaanbieder. 

2004

Overname Jean-Marie de Buck en Sylva Mannens 

In 2004 namen Jean-Marie de Buck en Sylva Mannens Aclagro over. Het bedrijf kende op dat moment een omzet van 20 miljoen euro en telde 120 werknemers. 

2006

Overname Seghers Aannemingen uit Kruibeke

De eerste overname van Aclagro was er direct één van formaat. Hierdoor werd niet alleen de afdeling Infra vergroot, maar kon Aclagro onmiddellijk de ruime ervaring in bodemsanering en waterzuiveringsinstallaties van Seghers Aannemingen integreren in zijn structuur. 

2006

Eerste verhuis

De hoofdzetel in Zomergem werd na de gezwinde groei al snel te klein. Een verhuis drong zich op. Aclagro vond een uitgelezen site aan de Industrieweg te Wondelgem, met voldoende ruimte en mogelijkheden om de geplande groei ook in de komende jaren te faciliteren.

2007

Oprichting Oryx Projects & eerste brownfieldontwikkeling

De groep kreeg de smaak voor projectontwikkeling te pakken en zag het direct groots. Een oude industriële textielsite aan de Pynaertkaai te Gent werd omgetoverd tot een modern woon- en leefeiland: Cotton Island. 

2012

Oprichting AC Materials

De overname van activa uit de Groep De Dijcker leidde door hun twee recyclingsites te Puurs en Vlierzele tot de oprichting van AC Materials. De ARW-site in Gent werd hier eveneens in ondergebracht. Dat bracht het aantal sites op drie, verspreid over de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen.

2012

Overname De Dijcker

De overname van groep De Dijcker (DD Mix, DD Recycling en DD Shipping), met vestigingen in Vlierzele, Grimbergen, Puurs en Gent, vormde een belangrijke stap in de groei van de groep. In één keer kwamen er 100 medewerkers bij.

2012

Overname DD Shipping

Overname van de activiteiten van DD Shipping dat actief is op strategisch gelokaliseerde sites aan de Vlaamse waterwegen in Puurs en Grimbergen. Daar faciliteert het aan de eigen kades op- en overslag van (zee)schepen. Tot op de dag van vandaag blijft het een afzonderlijke logistieke entiteit binnen de groep.

2012

Opstart PPS project Tondelier

Opstart van het project PPS Tondelier aan de gasmeterlaan te Gent. In samenwerking met Stad Gent werd de oude gasfabriekssite gesaneerd en herontwikkeld tot een uniek nieuwbouwproject.

2012

Oprichting Square Group

De overname van De Dijcker leidde tot een herstructurering van de groep. De overkoepelende holding Square Group werd in het leven geroepen. Alle entiteiten behouden hun eigen identiteit, maar vormen vanaf nu één groep waarbinnen onze klanten een volledig aanbod vinden aan bouwgerelateerde diensten, met oog voor circulairiteit.

2013

Overname Gardin

Met de overname van Gardin in Brugge zette AC Materials voet aan grond in West-Vlaanderen en breidde het zijn actieterrein verder uit. In de regio Brugge kunnen klanten voortaan ook bij ons terecht voor de huur van containers voor bouw- en slooppuin. 

2014

Opstart PPS project A11, een kunststuk der snelwegen

In 2014 gingen de werken van start voor de PPS A11 die een broodnodige omsluiting moest voorzien van de haven van Zeebrugge. De A11 is een van de grootste DBFM-projecten (Design, Build, Finance, Maintain) ooit in België. Het project gebeurde in een consortium en werd uiteindelijk in 2017 opgeleverd.

2020

Overname Michiels H. Aannemingsbedrijf nv

Met de nieuw verworven locatie in Heist-op-den-Berg kon het Belgisch grondgebied volledig afgedekt worden. De aannemingsactiviteiten werden toegevoegd aan Aclagro, daarnaast werden de betoncentrale en de breekwerf geïntegreerd in AC Materials.

2022

ACM Gent: Verhuis oude ARW site naar Kluizendok

De AC Materials site in Gent vond een nieuwe thuis aan het Kluizendok, een 15 ha groot terrein dat ook AC Materials de mogelijkheid moest geven om verder te groeien.

2022

Tweede verhuis

Door de groei van de groep drong een nieuwe verhuis zich op. Naast het oude gebouw werd een gloednieuw kantoor gezet dat eveneens voorzien werd op verdere groei.

We care

Als Square Group geven we om onze mensen en dragen we zorg voor de omgeving waarin we werken. In ons kwaliteits- en duurzaamheidstreven gaan we altijd the extra mile. Daarnaast onderscheiden we ons nog meer als verantwoordelijke bouwpartner dankzij een circulair groepsmodel. Zo slagen we er pas echt in duurzame waardecreatie te realiseren.

See how we care

Carrièremogelijkheden

Bent u op zoek naar een uitdaging binnen een dynamische en groeiende groep die investeert in mensen en de nadruk legt op duurzame commerciële activiteiten? Square Group biedt een groot aantal mogelijkheden in verschillende activiteitsdomeinen voor kandidaten die onze dynamiek, onze oriëntatie en ons enthousiasme delen.

Bouw aan jouw carrière met ons